• Barkarbystaden ligger alldeles intill Järvafältet.

Natur

För alla som uppskattar natur och friluftsliv är Barkarbystaden ett toppenställe. Precis runt knuten ligger västra Järvafältet med mycket goda möjligheter till promenader, fiske, fågelskådning och allt annat som naturen kan erbjuda.

En tredjedel av Järfälla är naturreservat. Det innebär att naturen kommer att få vara orörd även när kommunen och Barkarbystaden växer. Stadsdelen ligger precis bredvid Järvafältet - ett av Stockholms största sammanhängande grönområden. Området har en varierad natur med både åkrar, ängar, sjöar och skog.

Sjöar i området

Säbysjön

Säbysjön ligger i Västra Järvafältets naturreservat, strax intill Säby gård och IKEA. Fågelskådare är en vanlig syn runt Säbysjön, då sjön är känd för sitt rika fågelliv.

Översjön

Översjön ligger strax ovanför Säbysjön i Västra Järvafältets naturreservat. Översjön är är en populär badsjö med klippkanter och naturliga badstränder. Sjön är också en populär fiskesjö. Mitt i sjön ligger ön Getholmen som är fågelskyddsområde.

Mälaren

Järfälla har 2 mil Mälarkust. Hela Mälarens utbud av badplatser ligger inom cykelavstånd för dig som bor i Barkarbystaden. 

Kyrkparken

Intill Järfälla kyrka ligger Kyrkparken, en lugn och rofylld park. En central del av Kyrkparken utgörs av en dagvattendamm som tar hand om Barkarbystadens dagvatten. Parken ligger inom gångavstånd för boende i hela Barkarbystaden.