NYHETER

Senaste nytt i Barkarbystaden!

Biblioteket öppet igen

14 augusti 2018

Nu är biblioteket i Barkarbystaden öppet som vanligt igen efter sommaren. Kom gärna in och säg hej, låna en bok, läs en tidning eller delta i någon av alla våra aktiviteter som vi har i höst.

Nyhetsbrev från Nya tunnelbanan

25 juni 2018

Läs senaste nytt om nya tunnelbanan till Barkarby.

Sommargå­gata och pop-up park

15 juni 2018

Nu är den invigd! Barkarbystadens första sommargågata och pop-up park på Stora torget och Gripengatan. Njut av strandhäng och stadsodling mitt på torget.

Själv­körande bussar blir verklighet i Barkarby­staden

13 juni 2018

Barkarbystaden kan få världens mest moderna stadstrafik med elektriska självkörande bussar i linjetrafik, en ny elektrisk snabbkörande BRT-linje, en i övrigt helt elektrifierad busstrafik och en helt ny digital biljettplattform. Satsningarna kommer till stor nytta för boende i Barkarbystaden. Det är Nobina, Järfälla kommun och Stockholms läns landsting som har gjort en unik överenskommelse om kollektivtrafiken.

Regional­tåg ska stanna i Barkarby

07 juni 2018

Nu är det klart - regionaltågen ska stanna i Barkarby om några år. Det innebär att Barkarby blir en knutpunkt för kollektivtrafiken i regionen med enkla och snabba byten mellan regionaltåg, pendeltåg, tunnelbana och buss.

Mark­anvisnings­tävling - två kvarter i tredje etappen

07 juni 2018

Järfälla kommun bjuder in till markanvisnings­tävling för två blivande fastigheter i Barkarbystaden etapp IIIA, kvarter 17 och 19. Markanvisnings­tävlingen avser byggande av bostäder med lokaler för verksamheter i botten­våningarna. Det största kvarteret, kvarter 17, ska inrymma en integrerad förskola.

200 hyresrätter vid framtida tunnelbaneuppgången

31 maj 2018

Järfälla kommun tecknar avtal med Järfällahus AB om markanvisning för ett kvarter i den fjärde etappen av Barkarbystaden. Kvarteret ligger i direkt anslutning till torget där en av Barkarbystadens framtida tunnelbaneuppgångar ska byggas.

Nästa steg för mer stadsliv och tunnelbana

30 maj 2018

På onsdagen den 30 maj startar samrådet för detaljplanen av den fjärde etappen i Barkarbystaden. Samrådet omfattar kvarteren runt den kommande tunnelbanestationen Barkarbystaden med två uppgångar och anläggningar under jord.

Byggvesta bygger hyres- och bostads­rätter

29 maj 2018

Järfälla kommun och ByggVesta AB tecknar avtal om markanvisning för ett kvarter i den tredje etappen av Barkarbystaden. Här kan ByggVesta bygga bostäder, där hälften ska vara bostadsrätter, samt lokaler för kontor, handel och service. Kvarteret ligger nära Herrestaskolan och den kommande tunnelbanan.

Bo i Barkarbystaden

04 maj 2018

Du som flyttar till Barkarbystaden får en enkel vardag med nära till det mesta. Ett nytt hem mitt i en ny framväxande stad. Redan finns det väldigt mycket på plats. Det är ovanligt i ett nybyggt område.

Åk skidor året runt

26 april 2018

Snart kan du åka skidor året runt i Barkarby. Anläggningen blir den första i sitt slag i Stockholmsområdet och kommer att ligga i direkt anslutning till E18, Barkarby station och den framtida tunnelbanan i Barkarby.

En ny stad växer fram

24 april 2018

På det gamla flygfältet i Barkarby och på Veddesta industriområde norr om Stockholm händer det spännande saker. Här växer en helt ny stad fram, mitt i regionens framtida kollektivtrafikknutpunkt.

Lidl flyttar till Barkarbystaden

23 april 2018

Lidl Sverige investerar i nytt huvudkontor och flaggskeppsbutik i Barkarbystaden. Goda kommunikationer och det expansiva området avgjorde beslutet.

Barkarbystadens dag

15 april 2018

Upptäck Järfällas nyaste stadsdel! Söndagen den 6 maj kl 10–14 blir det aktiviteter för hela familjen på Stora torget i Barkarbystaden. Hälsa, rörelse och hållbarhet står i fokus!

Barkarbyloppet

15 april 2018

Söndagen den 6 maj är det dags för Barkarby­loppet med start och mål på Stora torget i Barkarby­staden. I år kan alla vara med - vuxen, ungdom, barn, knatte - elit eller motionär - med eller utan funktions­nedsättning.

Nytt nyhetsbrev från nya tunnelbanan

27 februari 2018

Just nu pågår förberedande arbeten på Barkarbyfältet för två elnätsstationer som behövs för strömförsörjning inför byggtiden. Prenumerera på nyhetsbrevet och få senaste nytt direkt i din e-post.

Tunnelbana till Barkarbystaden

23 februari 2018

I december börjar nya tunnelbanan att byggas till Barkarbystaden och Barkarby. Se filmen!

Titta in i tunnelbanan

22 februari 2018

Nu finns nya visionsbilder som ger en glimt av hur plattformarna i Barkarbystaden och Barkarby station kan komma att se ut. Konsten spelar en stor roll i Stockholms tunnelbana - så även i Barkarby.

Granne med Naturen

22 februari 2018

I Barkarbystaden får du det bästa av två världar, du bor mitt i staden och granne med naturen. Runt hörnet breder naturreservatet ut sig med sin fina natur och fantastiska möjligheter.