NYHETER

Senaste nytt i Barkarbystaden!

Julmarknad i Barkar­by­staden

06 december 2018

Lördagen den 15 december kl 10-16 dukar vi upp en gnistrande julmarknad på Stora torget i Barkarbystaden.

#barkarbypuss - Tävla och vinn lyxig brunch med SPA

24 november 2018

Tävla och vinn med en bild på din mysigaste julpuss under den stora misteln på Stora torget i Barkarbystaden. Priset är SPA med brunch för två personer på nya Welcome SPA.  

Nytt kvarter med mångfald och kreativitet

21 november 2018

Botrygg bygger 160 bostäder - hyresrätter och bostadsrätter - och lokaler för verksamheter i gatuplan i ett nytt kvareter i Barkarbystaden. Kvarteret ligger mitt emot den kommande tunnelbanestationen och ska utvecklas med fokus på social- och miljömässig hållbarhet. Inflyttning beräknas till 2021.

Studentbostäder i trä, ny förskola och bostäder i nytt kvarter

20 november 2018

Järfälla kommun, K2A och Credentia tecknar avtal om markanvisning för 200 studentbostäder och en förskola i trä, 200 bostadsrätter samt lokaler för service och handel i ett kvarter i Barkarbystaden. Bostäderna kommer att ha 100 meter till den kommande tunnelbanestationen i Barkarbystaden.

Tunnelbanan nu helt klar för byggstart

16 november 2018

Nu har Trafikverket fastställt järnvägsplanen för tunnelbanan till Barkarby. Järnvägsplanen reglerar hur tunnelbanan ska byggas och vilken mark som behövs för det. Tunnelbanan till Barkarby kommer att börja byggas inom kort och är den första delen av nya tunnelbanan som börjar byggas.

Bo i Barkarbystaden

12 november 2018

Du som flyttar till Barkarbystaden får en enkel vardag med nära till det mesta. Ett nytt hem mitt i en ny framväxande stad. Redan finns det väldigt mycket på plats. Det är ovanligt i ett nybyggt område.

Visningsdag och julmarknad i Barkarbystaden

09 november 2018

Välkommen på visningsdag och gnistrande julmarknad i Barkarbystaden - lördagen den 15 december kl 10-16.

Visningsdag och julmarknad med Peab - 15 december

09 november 2018

Välkommen till invigningen av Peabs nya visningslägenhet på Gripengatan 26 i Barkarbystaden. Vi bjuder på fika och julpyssel för barnen!

Visningsdag och julmarknad med IKANO Bostad - 15 december

09 november 2018

Kom och se vår fina visningslägenhet under julmarknaden i Barkarbystaden! Vi bjuder på glögg och julgodis. Tävla och vinn presentkort på IKEA.

Visningsdag och julmarknad med Wallenstam - 15 december

09 november 2018

Välkommen till Wallenstam under visningsdagen och julmarknaden i Barkarbystaden!

Visningsdag och julmarknad med Brabo - 15 december

09 november 2018

Se vårt nya projekt med både hyres- och bostadsrätter i Barkarbystaden. Vi finns på plats på Stora torget mellan kl 10 och 14. Välkommen!

Nyhetsbrev från Nya tunnelbanan

29 oktober 2018

Läs senaste nytt om nya tunnelbanan till Barkarby.

Provåk självkörande buss

17 oktober 2018

Onsdag den 24 oktober invigs nya Linje 549 i Barkarbystaden, den första linjen i världen med självkörande bussar i reguljär linjetrafik. Välkommen att provåka!

Själv­körande bussar rullar snart i Barkarbystaden

01 oktober 2018

Under oktober börjar självkörande bussar att rulla enligt tidtabell i Barkarbystaden. I lördags, 29 september, kunde man provsitta, klämma, känna och prata med Nobina på Stora torget. Här svarar Lars som är projektledare på Nobina på de vanligaste frågorna: när, var, hur - och är de farliga?

800 nya arbetsplatser i Barkarbystaden  

18 september 2018

Järfälla kommun tecknar avtal med Kilenkrysset som bygger kontor med 800 arbetsplatser i Barkarbystaden, varav 500 arbetsplatser åt ett börsnoterat teknikföretag.

Ett steg närmare Stockholms första skidspår inomhus

18 september 2018

Nu inleder Järfälla kommun samrådet för detaljplanen för den tredje etappen i Veddesta. Detaljplanen omfattar kontor, hotell, handel, 600 bostäder, skola och en stor satsning på en idrottsgalleria med Stockholms första skidspår inomhus.

Skördefest i Barkarbystaden

10 september 2018

Det är dags att skörda sommarens stadsodlingar på Stora torget i Barkarbystaden. Välkommen på fredag 14 september kl 15-17.

Höstfest och familjedag

30 augusti 2018

Lördagen den 29 september kl 10-15 startar vi en ny tradition på Stora torget i Barkarbystaden: Barkarbystaden höstfest. Samtidigt är det Flottiljens stora familjedag i och runt omkring Flottiljens köpkvarter. Det blir en härlig dag med många roliga aktiviter för hela familjen.

Försvarsmaktens högkvarter kan flytta till Barkarbystaden

29 augusti 2018

Järfälla kommun, Fortifikationsverket och Försvarsmakten tecknar intentionsavtal för att genomföra en förstudie för att utreda möjligheten att flytta Försvarsmaktens högkvarter från Lidingövägen till Barkarbystaden, något som bland annat skulle innebära många nya arbetsplatser i Järfälla.

Invigning av Norra Igelbäckens naturreservat

28 augusti 2018

Onsdag den 29 augusti klockan 13.00 nordväst om Igelbäcken/Häradsvägen firar vi att ytterligare en pusselbit av Järvakilens natur har blivit naturreservat.

Spaden i marken för tunnelbana till Barkarby

27 augusti 2018

Nu har första spadtaget tagits för att bygga ut tunnelbanans Blå linje mellan Akalla och Barkarby via Barkarbystaden. Det är den första utbyggnaden av tunnelbanan på över 40 år.

Träna nycirkus i Barkarbystaden

16 augusti 2018

Trapets, jonglering och lindans! Massor av akrobatik! På Herrestaskolan i Barkarbystaden kan du träna nycirkus med Kulturskolan. Det finns kurser från 4 år och uppåt.

Biblioteket är öppet

14 augusti 2018

Nu är biblioteket i Barkarbystaden öppet som vanligt igen efter sommaren. Kom gärna in och säg hej, låna en bok, läs en tidning eller delta i någon av alla våra aktiviteter som vi har i höst.

Nyhetsbrev från Nya tunnelbanan

25 juni 2018

Läs senaste nytt om nya tunnelbanan till Barkarby.

Sommargå­gata och pop-up park

15 juni 2018

Nu är den invigd! Barkarbystadens första sommargågata och pop-up park på Stora torget och Gripengatan. Njut av strandhäng och stadsodling mitt på torget.

Själv­körande bussar blir verklighet i Barkarby­staden

13 juni 2018

Barkarbystaden kan få världens mest moderna stadstrafik med elektriska självkörande bussar i linjetrafik, en ny elektrisk snabbkörande BRT-linje, en i övrigt helt elektrifierad busstrafik och en helt ny digital biljettplattform. Satsningarna kommer till stor nytta för boende i Barkarbystaden. Det är Nobina, Järfälla kommun och Stockholms läns landsting som har gjort en unik överenskommelse om kollektivtrafiken.

Regional­tåg ska stanna i Barkarby

07 juni 2018

Nu är det klart - regionaltågen ska stanna i Barkarby om några år. Det innebär att Barkarby blir en knutpunkt för kollektivtrafiken i regionen med enkla och snabba byten mellan regionaltåg, pendeltåg, tunnelbana och buss.

Mark­anvisnings­tävling - två kvarter i tredje etappen

04 juni 2018

Järfälla kommun bjuder in till markanvisnings­tävling för två blivande fastigheter i Barkarbystaden etapp IIIA, kvarter 17 och 19. Markanvisnings­tävlingen avser byggande av bostäder med lokaler för verksamheter i botten­våningarna. Det största kvarteret, kvarter 17, ska inrymma en integrerad förskola.

200 hyresrätter vid framtida tunnelbaneuppgången

31 maj 2018

Järfälla kommun tecknar avtal med Järfällahus AB om markanvisning för ett kvarter i den fjärde etappen av Barkarbystaden. Kvarteret ligger i direkt anslutning till torget där en av Barkarbystadens framtida tunnelbaneuppgångar ska byggas.

Nästa steg för mer stadsliv och tunnelbana

30 maj 2018

På onsdagen den 30 maj startar samrådet för detaljplanen av den fjärde etappen i Barkarbystaden. Samrådet omfattar kvarteren runt den kommande tunnelbanestationen Barkarbystaden med två uppgångar och anläggningar under jord.

Byggvesta bygger hyres- och bostads­rätter

29 maj 2018

Järfälla kommun och ByggVesta AB tecknar avtal om markanvisning för ett kvarter i den tredje etappen av Barkarbystaden. Här kan ByggVesta bygga bostäder, där hälften ska vara bostadsrätter, samt lokaler för kontor, handel och service. Kvarteret ligger nära Herrestaskolan och den kommande tunnelbanan.

Åk skidor året runt

26 april 2018

Snart kan du åka skidor året runt i Barkarby. Anläggningen blir den första i sitt slag i Stockholmsområdet och kommer att ligga i direkt anslutning till E18, Barkarby station och den framtida tunnelbanan i Barkarby.

En ny stad växer fram

24 april 2018

På det gamla flygfältet i Barkarby och på Veddesta industriområde norr om Stockholm händer det spännande saker. Här växer en helt ny stad fram, mitt i regionens framtida kollektivtrafikknutpunkt.

Lidl flyttar till Barkarbystaden

23 april 2018

Lidl Sverige investerar i nytt huvudkontor och flaggskeppsbutik i Barkarbystaden. Goda kommunikationer och det expansiva området avgjorde beslutet.

Barkarbystadens dag

15 april 2018

Upptäck Järfällas nyaste stadsdel! Söndagen den 6 maj kl 10–14 blir det aktiviteter för hela familjen på Stora torget i Barkarbystaden. Hälsa, rörelse och hållbarhet står i fokus!

Barkarbyloppet

15 april 2018

Söndagen den 6 maj är det dags för Barkarby­loppet med start och mål på Stora torget i Barkarby­staden. I år kan alla vara med - vuxen, ungdom, barn, knatte - elit eller motionär - med eller utan funktions­nedsättning.

Nytt nyhetsbrev från nya tunnelbanan

27 februari 2018

Just nu pågår förberedande arbeten på Barkarbyfältet för två elnätsstationer som behövs för strömförsörjning inför byggtiden. Prenumerera på nyhetsbrevet och få senaste nytt direkt i din e-post.

Tunnelbana till Barkarbystaden

23 februari 2018

I december börjar nya tunnelbanan att byggas till Barkarbystaden och Barkarby. Se filmen!

Titta in i tunnelbanan

22 februari 2018

Nu finns nya visionsbilder som ger en glimt av hur plattformarna i Barkarbystaden och Barkarby station kan komma att se ut. Konsten spelar en stor roll i Stockholms tunnelbana - så även i Barkarby.

Granne med Naturen

22 februari 2018

I Barkarbystaden får du det bästa av två världar, du bor mitt i staden och granne med naturen. Runt hörnet breder naturreservatet ut sig med sin fina natur och fantastiska möjligheter.