• Visionsbild: Okidoki Arkitekter AB

Multisportanläggning med skidspår inomhus kan bli verklighet i Barkarby

2017-05-30

Järfälla skriver avtal med byggbolaget Serneke som bygger sju kvarter i Veddesta/Barkarbystaden. Området ska innehålla skola, kontor, hotell, handel, bostäder och multisportanläggning med bland annat skidspår i inomhusmiljö. Anläggningen blir den första i sitt slag i Stockholmsområdet och kommer att ligga i direkt anslutning till E18, Barkarby station och den framtida tunnelbanan i Barkarby.

– Det kommer att bli ett attraktivt område med mycket aktivitet och stadsliv nära bra kommunikationer. Ett skidspår inomhus blir pricken över i:et. Vi vet att konstsnöspår på vintern drar många skidåkare. Skidspår inomhus året runt skulle bli en destination som skulle locka väldigt många till Järfälla, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande.

Vilka idrotter multisportarenan ska innehålla, förutom skidor, beror på vad Järfällaborna efterfrågar. Nu börjar arbetet med att ta fram en detaljplan för området som sedan ska ut på samråd där alla Järfällabor har möjlighet att tycka till om planerna.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Järfälla kommun utveckla en ny stadsdel som inte bara tillför välbehövliga bostäder, utan också andra inslag som skapar en bra livsmiljö för människor. Vi vill utveckla en stadsmiljö där det, i kombination med bostäder, finns inslag som skapar aktivitet, trygghet, mötesplatser och andra förutsättningar för att människor ska må bra. Där kan idrotten spela en viktig roll, liksom kultur, skola och olika näringsverksamheter, säger Ola Serneke, VD på Serneke.

Beslutet togs av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 29 maj.